Според традиционната китайска медицина хроничните разстройства на съня обикновено се причиняват от

...
Според традиционната китайска медицина хроничните разстройства на съня обикновено се причиняват от
Коментари Харесай

Защо се събуждате по едно и също време всяка вечер и какво значи това

Според традиционната китайска медицина хроничните разстройства на съня нормално се предизвикват от несъответствието на Ин-Ян вследствие на нарушение на потока на сила в тялото ви. Тази сила се назовава Ци и се счита, че тя е на всички места по Земята. Когато сте в положително физическо положение, Qi тече свободно през тялото ви, само че в случай че имате здравословни проблеми, евентуално има блокиране на Qi в избран вътрешен орган, което може да ви разсъни през нощта.

Ние разбрахме по какъв начин тялото ни работи в очите на китайските лекари и каква може да е повода да се разсънваме едновременно всяка вечер.

Какво съставлява китайският часовник меридиан?

В китайски часовник предполага, че Чи циркулира през дванадесет съществени меридиани в тялото ви, свързани с избрани вътрешни органи. Този цикъл нормално лишава 24 часа, до момента в който на всяка от системите на тялото ви се дават 2 часа време за зареждане на Qi .

През нощта Чи се притегля във вътрешността, с цел да презареди тялото ни. Така че, в случай че сънят ви постоянно е нарушен в несъмнено време, евентуално има дисбаланс в един от вашите органи, защото силата не може да премине през него, което ви кара да се разсъните.

 

21: 00-23: 00 – Щитовидна жлеза

По време на ранните стадии на съня, нашата ендокринна система се балансира и кръвоносните ни съдове стават по-активни. Това значи, че всякакви здравословни проблеми, свързани с имунната система, щитовидната жлеза, надбъбречните жлези или метаболизма, могат да ви държат будни.

Трудностите със заспиването през това време също могат да са признак на непотребен стрес и притеснение през деня. За да подобрите качеството на съня си на този стадий, можете да практикувате медитация, да вършиме йога преди лягане или поредни извършения за мускулно напрежение и релаксация.

 

23: 00-01: 00 – Жлъчен мехур

Вашият жлъчен мехур произвежда жлъчка, която е нужна за храносмилането и усвояването, с цел да разгради цялата лой, която сте консумирали денем. Събуждането през това време може да значи, че евентуално имате камъни в жлъчката или че би трябвало да коригирате приема на мазнини и да ядете повече здравословни масла .

Жлъчният мехур също е обвързван с емоционално отчаяние, неприятно самочувствие, мъка и негодувание . Така че, с цел да заспите още веднъж, би трябвало да практикувате абсолютно самоприемане и амнистия към другите.

 

01: 00-03: 00 – Черен дроб

През това време тялото ви се почиства, премахвайки отпадъчните материали от кръвта и други тъкани, по тази причина събуждането в тази част на нощта може да значи, че черният ви дроб има твърде доста отрови, с които да се справите . За да му помогнете да извършва функционалностите си вярно, пробвайте се да пиете повече чиста вода и да намалите алкохола и кофеина.

Събуждането през това време може също да значи, че сте цялостни с отрицателни страсти като гняв, отчаяние, виновност и гняв, които би трябвало да бъдат позволени, в случай че желаете да възстановите естествения си сън.

 

03: 00-05: 00 – Бели дробове

Белите ви дробове са първите органи, които стартират да се пълнят с Qi, като събират О2 и го реалокират във всички останали системи в подготовка за нов ден. Ако продължавате да се събуждате през интервала от 3:00 до 5:00 ч. И имате признаци като кашлица, кихане или задръстване на носа, това може да значи, че имате излишна слуз или неприятна диета .

Белите дробове също са свързани с страстите на тъга и скръб , тъй че събуждането по това време може да е знак, че би трябвало да се освободите от тези усеща. В този случай, правенето на някои дихателни извършения може да ви помогне да спите по-добре.

 

05: 00-07: 00 – Дебело черво

По това време на сутринта енергийният поток е съсредоточен в дебелото черво, което почиства отпадъците от тялото ви. Ако има дисбаланс в този орган, може да изпитате запек, наддаване на тегло или даже прибързано стареене . За да накарате дебелото черво да работи вярно и да регулирате цикъла на съня си, би трябвало да разтегнете мускулите си, да пиете доста вода и да употребявате банята след пробуждане.

Това време също е обвързвано с емоционални блокажи, чувството, че сте останали, предпазени или нетърпеливи към живота си. Така че непрекъснатото пробуждане може да е знак, че би трябвало да се освободите от всичките си прочувствени тежести.

И какъв брой постоянно се събуждате измежду нощ? Смятате ли, че вашият меридианен часовник работи вярно? Споделете вашите отзиви в мненията!

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР